Det blev en dramatisk kvartsfinal mellan hemmanationen Egypten och en av favoriterna i turneringen Danmark. Danmark hade en 16-13 ledning i halvtid och mycket talade för att Danmark skulle få en behaglig resa mot semifinalen. Men andra halvlek blev ett drama utan dess like, matchen slutade till slut 28-28 och förlängning krävdes. Men även där var inte dramatiken slut utan ytterligare en förlängning efter den ordinarie var tvungen att spelas för att särskilja lagen. Inte heller där kunde något av lagen avgöra och matchen fick avgöras med straffläggning. En straffläggning som Danmark vinner och tar sig vidare till semifinal. 

När Danmark gick upp i en tvåmålsledning med dryga sju minuter kvar av matchen så kändes det som att Danmark var påväg mot ett ryck i slutskedet av matchen. Men hemmanationen Egypten ville annat och kom snabbt tillbaka in i matchen. Sedan följdes lagen åt sida vid sida de sista minuterna i en dramatisk match. Med drygt 20 sekunder kvar av matchen hade Egypten chansen att avgöra matchen men ett stegfel gjorde att bollen gick över till Danmark istället. Förvirring uppkom och Egypten fick i stridens hetta en man utvisad i på grund av för många spelare på planen och Danmark fick därmed en chans att avgöra matchen. Danmark lyckades dock inte hitta hål på Egyptens försvarsspel och med fem sekunder kvar tog Danmark time-out för att skapa en sista chans att avgöra matchen. Men Danmark misslyckades med sitt avslutade anfallsförsök där spelmotorn Mikkel Hansen försökte lura spelarna i Egypten men ett tilltag som misslyckades och matchen gick till förlängning.

Matchen fick därmed avgöras i en förlängning som spelades 2 x 5 minuter.

I förlängningen kopplade Danmark direkt tag om matchen när man gick upp i en tvåmålsledning mycket tack vare en straffräddning från Danmarks målvakt Landin. Och när första förlängningshalvleken var slut ledde Danmark med 31-29.

Den andra förlängningshalvleken inleddes med att Egypten fick starta med bollen och skapade därmed nerv i matchen när man återigen gick upp till att vara endast 1 mål bakom Danmark. Allt talade även för att Danmark hade vunnit matchen när slutsignalen ljöd efter förlängningen och ställningen var 34-33. Men i efterhand videogranskades Mikkel Hansen där det visade sig att han hade kastat bort bollen trots att domaren blåst av med två sekunder kvar. Vilket gjorde att domarna gick in efter att matchen var slut och tilldelade Hansen rött kort och straffkast till Egypten. Ett straffkast som Egypten förvaltade och ställningen blev 34-34 efter de två förlängningshalvlekarna och matchen levde fortfarande.

Matchen fick därmed avgöras i ytterligare en förlängning som spelades 2 x 5 minuter.

De röda kortet gjorde därmed att Danmarks stora stjärna Mikkel Hansen inte fick vara med och spela i den andra förlängningen.

Den andra förlängningen inleddes med slarv från båda lagen och där Danmark gjorde några tekniska fel och helt plötsligt så var de Egypten som var i förarsätet med en ledning. Men Danmarks målvakt Landin höll Danmark kvar i matchen med flera fina räddningar. Dock misslyckades Danmark med att göra något mål framåt under den första halvleken av den andra förlängningen och Egypten var i ledning med 35-34 när det återstod en halvlek med 5 minuter av den andra förlängningen.

Med ställningen 35-34 och det återstod tre minuter av matchen fick Danmark straffkast och in skickades Emil Jakobsen fram som inte hade spelat en sekund av matchen. Jakobsen klev fram och missade straffen och Egypten fick ett gyllende läge att sticka iväg målmässigt. Men även Landin i Danmarks mål fortsatte att storspela och räddade Egyptens nästa anfall, lagen fortsatte sedan på samma väg att missa sina lägen och med 30 sekunder kvar av matchen fick Danmark chansen att kvittera matchen för att ta matchen till straffläggning. Danmark fick dock inte hål på Egypten, och danskarna lyckades inte göra något mål alls i den andra förlängningen. Men precis som i den första förlängningen så kastades en boll bort när domaren hade blåst av. Denna gången var det Egypten som slängde iväg bollen i slutsekunden trots att domaren blåst av och rött kort delades ut till El-Masry i Egypten och straffkast till Danmark. Exakt samma som hände i den första förlängningen hände nu alltså igen men den här gången var det till Danmarks fördel och danskarna förvaltade straffen väl och matchen slutade 35-35 och matchen fick avgöras genom straffkastning.

Straffläggningen 

Egypten: Miss
Danmark: Mål
Egypten: Mål
Danmark: Mål
Egypten: Mål
Danmark: Mål
Egypten: Mål
Danmark: Miss
Egypten: Miss
Danmark: Mål

Danmark vinner därmed straffläggningen med 4-3 och tar sig vidare till semifinal.

Bästa målskyttar i matchen blev Mikkel Hansen i Danmark och Yahia Omar i Egypten som gjorde 10 mål vardera.