Foto: Bildbyrån

Den danska världsstjärnan Mikkel Hansen vill inte se någon publik på läktarna under Handbolls-VM i Egypten. Och om det skulle vara så att arrangörerna tillåter publik överväger Hansen att avstå från hela mästerskapet. – Jag vet inte om man ska stoppa turneringen men det borde i varje fall inte vara några som helst åskådare på läktarna, säger han till danska Jyllands-Posten.

-Jag kan inte se någon mening i att vi spelare ska leva i en bubbla på ett hotell och tvingas isolera oss på samma sätt som under damernas EM för att sedan åka till en hall och spela inför en massa människor. Jag har svårt att se att de ska kunna få in en massa folk i hallarna utan att det är någon fara för oss, säger Hansen till Jyllands-Posten

Mikkel Hansen fortsätter sedan berätta där han berättar att han funderar på att lämna återbud;

-Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte funderat på att lämna återbud eller i alla fall tänka över det. I alla fall invänta information om hur arrangörerna tänkt göra.

VM i Egypten starar den 13 januari. Danmark kommer till turneringen som regerande världsmästare. Sverige gör entre i VM den 14 januari när man ställs mot Tjeckien.