Sveriges lagläkare Daniel Jerrhag testades positivt för Covid-19 häromdagen och är isolerad från den övriga truppen. Men lagläkaren ger ett positivt och lugnande besked till de som oroar sig för en spridning i truppen.

Enligt Handbollslandslaget testades Jerrhag positivt på det PCR-test som togs den 17 januari. Men lagläkaren konstaterades smittad redan i mitten på december men friskförklarades 28 december. Men i och med att hans test visat positivt, har han nu lämnat spelarhotellet och får inte ansluta till truppen förrän två negativa tester har getts, enligt IHF:s medicinska protokoll. Men Daniel Jerrhag själv ger ett lugnande besked.

– Jag känner ingen som helst oro för varken min egen eller lagets del då jag hade covid-19 i mellandagarna. Det som gett utslag nu är ingenting annat än döda virusrester och jag mår helt bra, säger han till Handbollslandslagets hemsida.

Handbollslandslagets presschef Daniel Vandor meddelar också i ett pressmeddelande att övriga ledare och spelare samtliga har testats negativt.

Sverige möter imorgon Belarus i Mellanrundans första match.