Domarna Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic missar chansen att döma VM i Egypten efter att båda har testat positivt för covid-19. Det meddelas på Svenskhandboll.se.

Sverige skulle ha haft representanter på domarsidan i form och Uddevalla-sönerna Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic. Men under helgen kom beskedet att båda testat positivt för covid-19 och får av den anledningen inte möjligheten till att döma handboll i Egypten under den sena halvan av januari.

Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik är rutinerade i domarsammanhang och tillhör världstoppen bland domare. Besvikna men också förstående, kommenterar domarparet situationen så här:

– Att vi har fått testa oss visar det fantastiska jobb som ligger bakom från organisatörerna för att säkerställa så hälsosäkra förhållanden som möjligt för alla involverade parter, under kommande VM. Vi fokuserar på att klara av viruset på bästa möjliga sätt och därefter jobba hårt för att vara aktuella för nästkommande uppdrag. Vi har redan fått input från PRC (IHF:s domarkommitté) att detta inte ska påverka framtida uttagningar, samt att de räknar med oss på nästkommande evenemang under 2021. Vi vill önska alla deltagare och våra domarkollegor stort lycka till, och hoppas på ett hälsosäkert och lyckat mästerskap, under dessa exceptionella tider, säger Mirza Kurtagic till Svenskhandboll.se.

– Tyvärr blev det så här, vilket såklart är väldigt tråkigt. För några veckor sedan hade vi både semifinalen i Final Four och ett stundande VM att se fram emot, men nu blev båda inställda för vår del. Nu gäller det att ta nya tag med OS-kval i mars och sedan förhoppningvis OS i sommar, så även om några av våra delmål nu inte blir av för oss så är våra stora mål fullt möjliga att uppnå, säger kollegan Mattias Wetterwik, även det till Svenskhandboll.se.