Machen mellan Sverige och Egypten var inte bara Sveriges sista match i gruppspelet utan också en gruppfinal. För svensk del räckte det att spela oavgjort i matchen på grund av bättre målskillnad för att få med sig maximala fyra poäng från gruppspelet till mellanrundan. Det blev en dramatisk avslutning där Sverige till slut vann matchen med 24-23. 

Matchen inleddes med att Sverige blev nedtrycka och linjespelaren i Egypten Mohamed Mamdouh likt tidigare matcher fortsatte ge bekymmer för motståndarnas försvarare. Egypten fick även ha väldigt långa anfall där man tillslut kunde hitta luckor i Sveriges försvarspel. Samtidigt som Sverige hade problem att luckra upp Egyptens försvarsspel vilket gjorde att en del svåra avslut behövdes ta.

En annan detalj som inte fungerade för Sverige var målvaktsspelet där Palicka hade svårt att komma in i matchen och efter 26 minuter så valde Glenn Solberg att göra ett målvaktsbyte och in kom Mikael Aggefors.

Egyptens målvakt å andra sidan spikade igen under första halvlek och landade på en räddningsprocent på 40 procent efter första halvlek.

Sverige hade även stora problem med att få grepp om den egyptiska kantspelaren Mohammed Sanad som stod för fem mål under första halvlek.

Lagen gick till pausvila med en egyptisk ledning med 12-9.

Egypten fortsatte även i andra halvlek att fortsätta med att ha ett par mål i ledning. Mycket tack vare att Karim Handawy i Egyptens mål stod för flera kvalificerade räddningar. Men Sverige fortsatte trumma på med sitt spel och Egypten började även att göra en del tekniska misstag vilket ledde till att Sverige knappade in. Och med 20 minuter kvar att spela av matchen så stod det helt plötsligt lika i matchen 16-16.

Med drygt femton minuter kvar att spela så hade även Sverige klivit ikapp och gick upp i ledning för första gången i matchen när Hampus Wanne satte dit sitt fjärde straffmål i matchen och ställningen var 18-17.

Lagen fortsatte att följas åt i slutet av matchen men nu var det istället Sverige som var i förarsätet resultatmässigt och med fem minuter kvar av matchen gick Sverige upp i en tvåmålsledning till 23-21.

Sverige hade även tillfälle att kunna kliva upp i en tremålsledning men istället fick Egypten chansen att komma in i matchen igen och med drygt två minuter kvar av matchen stod det istället helt lika mellan lagen 23-23.

Men Sverige orkade hålla emot och vinner till slut matchen med 24-23 och blir därmed vinnare i sin grupp och får med sig maximala fyra poäng från gruppspelet till mellanrundan.

Sluttabell Grupp G

  1. Sverige
  2. Egypte
  3. Nordmakedonien
  4. Chile