Det svenska landslaget har skaffat sig två träningslandskamper på hemmaplan inför VM i Spanien i december. Montenegro kommer på besök till Trollhättan och Skövde för att spela genrep inför VM.

I december så är det dags för damlandslaget att spela världsmästerskapen i Spanien. Sverige är kvalificerade till mästerskapet och kommer att ställas mot Nederländerna, Puerto Rico och ett land från Asien (detta avgörs i helgen) i det inledande gruppspelet.

Nu står det klart hur Sverige kommer att förbereda sig inför VM-äventyret i Torrevieja. Sverige kommer att spela två träningslandskamper mot Montenegro hemma i Sverige.

Landslaget samlas i Skövde den 23 november för att inleda sina VM-förberedelser i Västergötland. Tre dagar senare, den 26 november, så ställs man mot Montenegro i Trollhättan för den första av två träningslandskamper. Sedan avslutar man förberedelserna på hemmaplan den 28 november, då med match mot Montenegro i just Skövde.

Förbundskaptenen Tomas Axnér är nöjd med att Sverige fått till ett så pass starkt motstånd inför världsmästerskapen även om Sverige haft svårt historiskt mot Montenegro.

– Vi har ambitionen att vara med och slåss mot de bästa lagen även i VM och då är det viktigt att vi får möjlighet att möta starkt motstånd i förberedelserna. Det delas visserligen inte ut några medaljer mot Montenegro i november, men vi kommer att få ett kvitto på vad som kommer att krävas för att lyckas i VM och efter sex raka förluster mot dem de senaste åren är det många i laget som gärna vill besegra dem, säger han.

Den 3 december spelar Sverige sin VM-premiär i Spanien mot den femteplacerade nationen från de Asiatiska mästerskapen som pågår i detta nu.

Sveriges genrep inför VM

Fredagen den 26 november: 

Sverige – Montenegro, Trollhättan (Arena Älvhögsborg), tid ej klar

Söndagen den 28 november:

Sverige – Montenegro, Skövde (Arena Skövde), tid ej klar