Vilken usel start och dessutom 8-måls underläge, vem återhämtar sig från något sånt? Det gjorde inte Sverige helt, men det var svettigt in i det sista. Det blir till slut oavgjort då matchen slutar 26-26.

Sverige slarvar väldigt mycket i början av matchen, under de första 10 minuterna har Belarus tagit ledningen med 5-1. Strax därefter tar coach Solberg en timeout. Trots detta fortsätter det dåliga spelet.

Det dröjer till 25 matchminuten innan ljusningen kommer och då Belarus leder med 8 mål. Det blir 3 snabba mål för Sverige vilket leder till en Belarusisk timeout. Även om Sverige inte vänder på matchen så har de ändå lite mer flyt och kan avsluta halvleken på 11-15.

Hoppets tänds och matchen vänds

I 43:e matchminuten hade Sverige kvitterat. I 49:e minuten tog Sverige för första gången ledningen.

Att Sverige lyckas komma ifatt Belarus är mycket tack en stark moral hos Sverige men även några individuella insatser från bland annat Jönsson som gör flera mål i ett kritiskt läge i matchen.

Det var spännande in i det sista. En Belarusisk utvisning med ca 2 minuter kvar av matchen hjälpte Sverige att kunna ta hem denna seger. Men matchen slutar oavgjort.