Sverige har hamnat i en grupp där det är två tydliga favoriter. Det handlar om hemmanationen Egypten och Sverige, de övriga två lagen i grupp H, Tjeckien och Chile är gruppens två svagare lag och i vanliga fall ska Sverige inte ha några som helst problem att ta sig vidare från gruppen in till mellanrundan. Sverige kliver in i mästerskapet den 14 januari när man möter Tjeckien, sedan väntar Chile 16 januari och sist hemmanationen Egypten den 18 januari. 

Grupp G

Sverige

Det är otroligt svårt att veta vart man har Sverige i det här mästerskapet, vilket även gör att även förväntningarna inför mästerskapet är svåra att säga något om. Sverige kommer dels till mästerskapet med ett väldigt orutinerad lag, hela nio spelare gör mästerskapsdebut i VM i Egypten. Flera spelare med landslagsrutin har av olika anledningar tackat nej till mästerskapet vilket gör att förbundskaptenen Glenn Solberg får förlita sig på vissa rutinerade spelare och sedan hoppas att de orutinerade spelarna kan blomma ut under mästerskapet. Sveriges uppladdning har dock varit allt annat än optimal, istället för att kunna träna och spela genrep på hemmaplan så har hela laget suttit i karantän. Detta efter att Albin Lagergren testades positivt för covid-19, då fick hela truppen försättas i karantän med två och två och det var inte förens dagen innan avfärd till Egypten den 11 januari som Sverige för första gången gjorde en gemensam träning hela laget.

Egypten

Precis som Sverige hade man en framgångsvåg under 1990-talet och tidigt 2000-tal, sedan försvann Egypten från topplaceringarna under en längre tid men har de senaste åren från ett nytt uppsving. Slutade åtta i senaste VM och nationen har satsat hårt inför detta VM som är på hemmaplan. Hade man haft publikstödet i ryggen och fullsatta arenor hade Egypten varit än ännu farligare motståndare att ställas mot. Kommer helt klart bli gruppens svåraste motståndare för svensk del. Vann afrikanska mästerskapet 2020 i överlägsen stil och en spelare som Sverige måste hålla koll på som styr mycket av hemmanationens spel är Yehia El-Deraa

Chile

Var innan allt kaos kring Tjeckiens landslag det klart svagaste landslaget i den här gruppen. Har varit med i VM vid 5 tillfällen, allt som oftast slutar Chile i botten av placeringarna i VM, men 2019 fick man ett litet uppsving och slutade på en 16:e plats. Hade Tjeckien kommit till start med ett lag som var hårt sargat av covid-19 och därmed inte kunnat ställa upp med sitt bästa lag hade nog Chile kunnat haft chansen att klamra sig vidare från gruppen. Men nu när Nordmakedonien kommer in och ersätter Tjeckien så är Chile helt klart gruppens svagaste nation och får nog rikta in sig på att spela President Cup, vilket är placeringsmatcherna för alla lag som slutar sist i de respektive grupperna.

Nordmakedonien

Har varit med sex gånger i VM-sammanhang. Som bäst har Nordmakedonien hamnat på en niondeplats i ett världsmästerskap. Landet har varit med och deltagit under de fyra senaste mästerskapen, men lyckades inte kvalificera sig till årets VM i Egypten. Men efter att Tjeckien kastat in handduken, tillgavs nordmakedonierna en chans till VM-spel trots allt. En spelare att hålla ett extra öga på är den 40-årige Kiril Lazarov. Den notoriske målskytten spelar fortfarande på en hög nivå i franska Nantes, och många minns säkert honom från VM 2009, där han gjorde otroliga 92 mål på nio spelade matcher och blev mästerskapets bästa målskytt.

Tjeckien (Har dragit sig ur mästerskapet)

Tvingades bara dagen innan mästerskapet startar att kasta in handduken och lämna återbud till mästerskapet. Laget var hårt drabbade av covid-19 och hade inte möjligheten att kunna resa till VM i Egypten. Tjeckien kommer därmed inte att dela i turneringen och har ersatts av Nordmakedonien.