Foto: Bildbyrån

Det var bara positiva tongångar efter Sveriges premiärmatch mot Nordmakedonien. En match som på förhand handlande mycket om vart det svenska landslaget stod efter förberedelserna som blivit förstörda på grund av covid-19. Men Sverige gick ut och spelade en väldigt bra match där i stort sett allting klaffade för det svenska landslaget. Det märktes även efter matchen att det var både glada och lättade spelare som mötte pressen efter matchen. 

– Laget gör en väldigt bra insats och det var kul och se, spelarna gör väldigt få tekniska misstag vilket är roligt att se med tanke på att vi bara haft två träningar inför matchen, säger tränaren Glenn Solberg

– Vi var osäkra på vår egen status inför mästerskapet, men vi fick till spelet precis som vi hade tänkt och att vinna med mer än tio bollar känns väldigt bra, säger assisterande tränaren Martin Boquist efter matchen.

– Jag är väldigt nöjd med premiärmatchen, speciellt eftersom vi hade så många debutanter. Det jag är mest nöjd är vårt kontringsspel och då framförallt under de första 35-40 minuterna som var fruktansvärt bra, säger Jim Gottfridsson.

Även Linus Persson var nöjd med insatsen och i intervjun med TV6 sa han följande;

– Det känns bra att få den här vinsten säger Linus Persson och fortsatte med, ”Jag tycker vi står väldigt bra i försvarspelet, samt att vi har ett bra kontringsspel” säger Linus Persson till TV6.