Foto: Bildbyrån

Det svenska landslaget och stjärnmålvakten Andreas Palicka kan smått pusta ut. Palicka gjorde nämligen comeback efter skada i helgen och ser ut att vara redo för VM i januari.

I oktober skadade Andreas Palicka sig i en ligamatch med sitt Rhein Neckar Löwen i tyska Bundesliga. Skadan visade sig vara allvarlig för målvakten och den troliga tiden till en återkomst på handbollsplanen var sex till åtta veckor.

– Det är en del av ena ledbandet som har gått sönder och det känns jättetråkigt att jag inte kommer att kunna spela på ett tag. Jag har på inget sätt räknat bort spel i VM, men det handlar ju också om att komma tillbaka i bra form. Ibland kommer man tillbaka fortare, ibland tar det längre tid, sade Palicka till Handbollslandslagets hemsida då.

Skadan var oroande inför Världsmästerskapet, inte minst i och med att den andra svenska toppmålvakten Mikael Appelgren redan var borta från VM-spel på grund av en axelskada.

Men nu kan Glenn Solberg, Andreas Palicka, det svenska landslaget och resten av svenska folket pusta ut lite grann. För i helgen fick Andreas Palicka göra comeback i Bundesliga när hans Rhein Neckar Löwen spelade oavgjort mot Flensburg-Handewitt. Palicka hyllas på sitt lags hemsida för en bra match, vilket bådar gott inför det stundande Världsmästerskapet.

VM i Egypten spelas mellan 13-31 januari. Sverige spelar sin premiärmatch mot Tjeckien 14 januari, med avkast 20:30.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här