Sverige vann semifinalen mot Frankrike och är klara för VM-final. Spelfördelaren Jim Gottfridsson är tacksam för det svenska stödet hemifrån och uppmanar fansen till att fira och ladda om.

Det svenska landslaget är sensationellt klara för VM-final. Högersexan Daniel Pettersson gjorde sex mål på sex skott och hyllar lagets insats efter matchen.

– Det känns helt otroligt, jag kan inte sätta ord på det. Jag är så stolt över laget, det är helt otroligt, säger en känslosam Pettersson i den mixade zonen.

Hemifrån har det svenska laget fått ett stort stöd och hjälp framåt i turneringen, trots att de befinner sig i en annan kontinent och utan publik på läktarna.

– Vi känner verkligen att vi har det svenska folket i ryggen, vi är oerhört tacksamma, säger Daniel Pettersson.

Spelfördelaren Jim Gottfridsson, tillika en av lagets viktigaste spelare håller med sin högersexa och hoppas att det svenska folket njuter av Sveriges semifinalseger.

– Jag hoppas att de tar något gott att dricka för att sedan ladda om till på söndag. Vi känner verkligen stödet hemifrån och så ska vi se till att få dansa på söndag igen, säger Gottfridsson i den mixade zonen.

Gottfridsson, som är en ledare i laget hoppas att det svenska lagets framgångar har öppnat ögonen hos många i hemlandet, inte minst de som ska ta över landslagströjorna en vacker dag.

Jag hoppas att vi har fångat mycket intresse hos det svenska folket och att vi har lockat till oss massa ungdomar till den här sporten, för den är otrolig att spela, säger Gottfridsson.

Jim Gottfridsson styrde spelet i matchen och tog en del smällar, och har svårt att beskriva sina känslor direkt efter matchen.

Jag vet inte hur det känns. Jag hittar inga ord, det är så coolt och häftigt. Vi styr matchen från första minut, mot Frankrike, det är svårt att veta hur det känns, säger han.