Foto: Bildbyrån

Halldor Johann Sigfusson är ny förbundskapten för Bahrain. Islänningen kommer leda laget under VM i januari efter att tysken Michael Roth lämnat sin post hastigt.

Den 13 januari sätter VM för herrar igång i Egypten. Frågan om mästerskapet bör spelas är fortfarande aktuellt där flera stjärnor har uttalat sig i frågan.

För tre dagar sedan lämnade Bahrains tyske förbundskapten Michael Roth efter bara sex veckor på posten, där en av huvudanledningarna var att Roth själv har en sjukdomshistoria och har en rädsla för sin hälsa inför mästerskapet.
Han passade även på att ge en känga till värdlandet.

– Jag är förvånad över egyptiernas slappa inställning till corona-frågan. Corona finns kvar där och det kommer enligt mig skapa stora problem vid ett VM, sade Roth till Mannheimer Morgen.

Men Bahrain blir inte utan förbundskapten under världsmästerskapet. Istället har man tagit in Halldor Johann Sigfusson. Islänningen har skrivit på ett korttidskontrakt enligt det Bahrainska handbollförbundet. Sigfusson känner till handbollslandet Bahrain väl, då han har haft huvudansvaret för U21- och U19-landslaget samt en assisterande roll i A-truppen.

Bahrain ställs mot Danmark, Argentina och Kongo-Kinshasa i gruppspelet.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här