Mellanrundan har nu spelats färdigt och lagen kliver nu in i slutspelet. För första gången någonsin ska det spelas kvartsfinaler i VM i och med att antal lag utökats till 32 istället för 24. Sverige är ett av lagen som tagit sig till kvartsfinal och för svensk del väntar Qatar. Sverige har stått för ett bra mästerskap såhär långt men även favoriterna inför finns bland de åtta lagen som tagit sig till kvartsfinal. 

Sverige är ett av de fyra lagen som vann sin mellanrunda, övriga tre lag som också vann sina respektive grupper är Spanien, Danmark och Frankrike.

Alla tre lag från norden är vidare till kvartsfinal. För Danmark väntar värdnationen Egypten och för Norge väntar ett tufft möte mot Spanien.

Alla kvartsfinaler spelas onsdag 27/1

Kvartsfinalerna i VM 2021

17:30, onsdag 27/1
Danmark – Egypten

20:30, onsdag 27/1
Sverige – Qatar

20:30, onsdag 27/1
Spanien – Norge

20:30, onsdag 27/1
Frankrike – Ungern

– Qatar är ett lag vi inte ställs mot så ofta och som vi under morgondagen kommer att analysera och förbereda oss för. Vi vet att de kommer att komma med mycket fysik och tunga skyttar i framförallt Frankis och Capote. Det blir en tuff utmaning, men vi kommer att göra allt för att vi ska vara obesegrade även efter kvartsfinalen, säger förbundskaptenen Glenn Solberg i ett uttalande när det står klart att Qatar blir Sveriges motståndare i kvartsfinalen.