Än är inte samtliga matcher i gruppspelsomgång två spelade, men redan har flera lag tagit sig vidare till Mellanrundan, bland annat Sverige. Häng med nedan, så går vi igenom grupp för grupp, och vilka lag som har tagit sig vidare till Mellanrundan, samt vilka som fortfarande har chansen.

Grupp A:

I grupp A finns Tyskland, Ungern, Uruguay och Kap Verde. Favoriterna i gruppen, Tyskland, har full pott efter två matcher. Man vann mot Uruguay i premiären och tilldelades sedan segern mot Kap Verde med 10-0, efter att Kap Verde haft för få spelare till matchen.

Ungern är också klara för Mellanrundan, då man slog Kap Verde i premiärmatchen. I och med att det är inbördes möten som räknas först efter poäng, så kan inte Kap Verde ta sig förbi Ungern. Även fast ungrarna endast spelat en match hittills och möter Uruguay ikväll.

Klara för Mellanrundan hittills: Tyskland, Ungern

Grupp B:

I grupp B är Spanien klart för Mellanrundan. Gruppen innehåller Polen, Spanien, Brasilien och Tunisien.

Klara för Mellanrundan hittills: Spanien

Grupp C:

Qatar, Japan, Kroatien och Angola utgör grupp C. Här är Qatar och Kroatien klara för Mellanrundan.

Klara för Mellanrundan hittills: Qatar, Kroatien

Grupp D:

Danmark, Kongo, Argentina och Bahrain utgör grupp D. Två lag är klara för Mellanrundan.

Klara för Mellanrundan hittills: Danmark, Argentina

Grupp E:

Endast Frankrike från grupp E är hittills helt klara för Mellanrundan efter två raka segrar mot Norge och Österrike. Norrmännen vann igår mot Schweiz och har skaffat sig ett bra läge inför sista matchen mot Österrike. Men i teorin kan Österrike vinna matchen och gå om Norge på inbördes möten, samtidigt som Schweiz kan skrälla mot Frankrike. Så teoretiskt sett är endast Frankrike helt klara för Mellanrundan, medan Schweiz, Norge och Österrike får hoppas på goda resultat i slutomgången.

Klara för Mellanrundan hittills: Frankrike

Grupp F:

Portugal har tagit två raka segrar i grupp F hittills mot Island och Marocko och har skaffat sig ett bra läge till att ha full pott vid gruppens slut på måndag. Laget är därmed klara för Mellanrundan. Bakom jagar Island, som vann mot Algeriet igår och som siktar på vinst mot Marocko i slutomgången. Ordnar islänningarna det, så är man klara för Mellanrundan tillsammans med Algeriet. Men just nu är endast Portugal helt klara.

Klara för Mellanrundan hittills: Portugal

Grupp G:

I Sveriges grupp har både värdnationen Egypten och just Sverige vunnit sina två inledande matcher och är därmed klara för Mellanrundan. I den sista omgången möter lagen varandra för att avgöra gruppvinnaren och hur många poäng som följer med till Mellanrundan. Där bakom får Nordmakedonien och Chile kriga om den tredje och sista platsen till Mellanrundan. Förloraren får spela President’s cup.

Klara för Mellanrundan hittills: Sverige, Egypten

Grupp H:

Från grupp H är tre lag redan klara för Mellanrundan. De lagen är Ryssland, Belarus och Slovenien. Ryssland och Belarus spelade oavgjort i premiären och har sedan dess vunnit en match vardera och står därmed på tre poäng. Ljubomir Vranjes och hans Slovenien vann premiären mot Sydkorea men föll mot Ryssland senast. Men Sydkorea som ligger på noll poäng, kan inte komma förbi Slovenien, då slovenerna hamnar före på inbördes möten.

Klara för Mellanrundan hittills: Ryssland, Belarus, Slovenien