Sverige avancerade igår till kvartsfinal. Ikväll avgörs vilket lag som Sverige får möta i densamma, när Mellanrundans grupp 2 ska avgöras. Häng med nedan så går vi igenom förutsättningarna.

Grupp 2 i Mellanrundan har varit en jämn sådan. Gruppvinnaren inför den sista omgången är redan klara, då Danmark har gått rent hittills i mästerskapet och vunnit samtliga matcher. I och med att Sverige vann sin grupp, så slipper man därmed Danmark i kvartsfinal.

De lag som Sverige kan ställas mot är dock den nuvarande grupptvåan Argentina, grupptrean Kroatien eller gruppfyran Qatar. De som har bäst förutsättningar in till kvällens match är Argentina som har allt i egna händer när man ställs mot Qatar. Om Argentina vinner eller spelar oavgjort, så tar de kvartsfinalplatsen bredvid Sverige.

Kroatien ställs mot favoriten Danmark, och får tuffast möjliga motstånd där, dock så talar mycket för att Danmark som redan är klara som gruppetta kommer lufta spelare. Men även om det är ett ”reservbetonat” Danmark så är det fortfarande ett otroligt starkt lag som kommer ställas på banan. För både Kroatien och Qatars del gäller det att sitt egna och det andra lagets resultat ska gå vägen för att kunna nå kvartsfinal, där Sverige alltså väntar.

Kvällens matcher i grupp 2

Argentina – Qatar 18:00

Kroatien – Danmark 20:30

Förutsättningarna – lag för lag

Argentina – Argentina har allt i egna händer. Vid vinst eller oavgjort mot Qatar så går man vidare till kvartsfinal.

Kroatien – Kroatien går vidare till kvartsfinal om man lyckas vinna mot Danmark och om Qatar samtidigt lyckas vinna mot Argentina.

Qatar – Qatar går vidare till kvartsfinal om man lyckas vinna mot Argentina och om Kroatien samtidigt förlorar mot Danmark.