Det var i matchen mot Slovenien som Linus Persson tvingades utgå efter att ha drabbats av en hjärnskakning. Nu står det klart att han inte kommer kunna spela något mer under VM och reser därmed hem istället. – Det är tråkigt att åka hem, men vi har kommit fram till att det inte finns någon möjlighet att spela mer i VM, säger Linus Persson till handbollslandslagets hemsida. 

Linus Persson har varit en starkt bidragande orsak till att Sverige haft sådana framgångar och han är efter Hampus Wanne den spelare som gjort flest mål i det svenska landslaget.

Men efter att ha fått en rejäl smäll mot huvudet i matchen mot Slovenien som spelades i fredags där Persson tvingades utgå med vad som visa sig vara en hjärnskakning. Skadan sätter även stopp för hans fortsatta medverkan i turneringen och det kommer inte bli något mer spel för Linus Persson under detta VM.

– Jag har mått bra på slutet, huvudvärken har släppt och jag har kunnat ta nästa steg på hjärntrappan, men jag kommer tyvärr inte att hinna bli spelklar innan VM är över, säger Persson till handbollslandslaget hemsida.