Sverige vann den andra gruppspelsmatchen i VM mot Chile med 41-26. En som utmärkte sig i matchen var vänstersexan Lucas Pellas, som imponerande gjorde tolv mål i matchen.

Sverige började den första halvleken på allra bästa sätt. Startmålvakten för dagen, Mikael Aggefors, gjorde ett par fina räddningar och fick några målgivande passningar när Sveriges omställningsspel fungerade galant.

Tempot under den första kvarten av halvleken var temporik och spelet gick fram och tillbaka. Något som öppnade ytor för Sverige, men också för Chile, som via sina spetsspelare Rodrigo Salinas, Erwin Feuchtmann och Esteban Salinas bland andra, kunde göra många mål på Sverige.

Det svenska tempot sjönk en med dryga tio minuter kvar men under de sista fem minuterna av den första halvleken ökade Sverige tempot en aning och sprang ifrån målmässigt.

I den andra halvleken kom Sverige ut starkt. I målet bytte man Mikael Aggefors mot lagkaptenen Andreas Palicka, som storspelade mellan stolparna för svensk del. Under de första sju minuterna hade han endast släppt en boll förbi sig och stått för en rad fenomenala räddningar samt ett par målgivande passningar.

Med dryga kvarten kvar hade chilenarna bitit sig tillbaka lite in i matchen och imponerade i det uppställda anfallsspelet, medan det svenska vacklade stundtals.

Sverige kunde hålla avståndet mot Chile och till slut vinna med 41-26.

Pellas imponerade

På vänstersexan spelade Lucas Pellas hela matchen. Efter att Hampus Wanne dominerade mot Nordmakedonien valde Glenn Solberg att spela Pellas mot Chile, som stod för en fenomenal insats och gjorde totalt tolv mål i matchen.

25-åringen som spelar i Montpellier till vardags tog tillvara på flera lägen ute på sin vänsterkant och överlistade de chilenska målvakterna gång på gång, även från straffpunkten.

Sverige – Chile 41-26 (20-16)