Sverige har stått för en enastående insats under detta VM och mot alla odds står man nu i en final. Vårt grannland Danmark kommer stå för motståndet och nu ska allt avgöras. Blir det guld eller silver för detta svenska landslag som verkligen spelat sig in det svenska folkets hjärtan. Matchen spelas klockan 17:30 31/1 och kommer att sändas på TV6 & Viaplay.

Skaffa ett Viaplay konto

Sverige – Danmark

söndag 31 januari kl. 17:30, Viaplay & TV6

Sverige

Sverige

Odds: 3.55 hos WILLIAM HILL

Hämta odds
Handboll

Oavgjort

odds: 9.50 hos WILLIAM HILL

Hämta odds
Danmark

Danmark

Odds: 1.45 hos WILLIAM HILL

Hämta odds

Sverige – Danmark

Sverige och Danmark har stött på varandra vid ett massor av tillfällen genom åren. Men man har aldrig mött varandra i en final i ett mästerskap tidigare.

Såhär säger förbundskaptenen Glenn Solberg och målvakten Andreas Palicka om den stundande finalen;

Glenn Solberg:
– Det är fantastiskt att veta att vi är ett av världens två bästa lag och att vi kommer att spela VM-final på söndag. Regerande europamästaren och regerande världsmästaren gjorde upp i den andra semifinalen och nu vet vi att det blir Danmark som står på andra sidan i finalen. Ett otroligt bra lag med stor bredd, men vi har visat här i VM att vi också är fantastiskt bra och vi går in i den matchen också med vetskapen om att vi kan vinna om vi fortsätter att göra det vi är bäst på.

Andreas Palicka:
– Vi har stött på danskarna många gånger genom åren och det har oftast varit väldigt jämna och känslofyllda matcher, så det ska verkligen bli kul att möta dem i ett skandinaviskt derby på söndag. Vi kommer att fortsätta att fokusera på oss och självförtroendet är verkligen på topp efter våra senaste prestationer. Det vi har gjort här är fantastiskt, nu återstår den viktigaste matchen och vi känner en stolthet över att vi får möjligheten att spela om VM-guldet.