Sverige har tagit sig till en semifinal i handbolls-VM för första gången på tio år. I semifinalen ställs Sverige mot Frankrike, ett Frankrike som har två guld och en bronsmedalj på de tre senaste världsmästerskapen. En tuff nöt att knäcka för Sverige, men de svenska landslaget har visat gång på gång i det här mästerskapet att de har vad som krävs för att ta sig hela vägen. Matchen spelas klockan 17:30 29/1 och kommer att sändas på TV6 & Viaplay.

Skaffa ett Viaplay konto

Sverige – Frankrike

fredag 29 januari kl. 17:30, Viaplay & TV6

Sverige

Sverige

Odds: 3.25 hos WILLIAM HILL

Hämta odds
Handboll

Oavgjort

odds: 8.00 hos WILLIAM HILL

Hämta odds
Frankrike

Frankrike

Odds: 1.56 hos WILLIAM HILL

Hämta odds

Sverige – Frankrike

Vi har nu kommit fram till semifinal och det var nog inte många som inför turneringen trodde att Sverige skulle vara ett av de fyra lagen kvar i turneringen. Med nio mästerskapsdebutanter, en ny förbundskapten och en uppladdning som blev förstörd var det inte många som trodde på det Svenska landslaget inför, men oj vad de svenska spelarna har motbevisat alla tvivlare under mästerskapet.

Nu väntar Frankrike som likt Sverige är obesegrade i detta världsmästerskap. Frankrike är favoriter inför matchen också något som den svenska förbundskaptenen Glenn Solberg påpekat där han väljer att lägga över favoritskapet och pressen på fransmännen.

– Frankrike är stora favoriter. Men vi har också ett fantastiskt landslag där spelarna har visat att de hänger med de allra bästa, säger förbundskaptenen Glenn Solberg