Foto: Bildbyrån

Tidigare under kvällen kom det ut uppgifter om att Egypten planerade ett VM där man skulle erbjuda publik på alla hemmanationens matcher. Men nu är det officiellt från arrangörerna att alla matcher under mästerskapet kommer att spelas med publik och en kapacitet på 20 procent av arenan kommer vara tillåtet. 

Efter samtal mellan myndigheter och organisationskommittén så har nu ett officiellt beslut fattats att det inte bara kommer vara tillåtet med publik under matcherna som Egypten spelar utan hela mästerskapet kommer att spelas in för publik.

VM kommer att spelas i fyra olika hallar i Egypten där den största har plats för 17 000 personer. Detta gör att ungefär 3 000 personer kommer kunna bevittna alla matcher som spelas i på den arenan. Övriga arenor som ska vara värd för mästerskapet rymmer 7 500, 5 200 och 5 000 personer. Även i dessa hallar kommer det erbjudas en kapacitet på 20 procent på matcherna.

Beslutet att erbjuda publik på matcherna har kritiserats från flera håll. Danmarks och en av handbollsvärldens största spelare Mikkel Hansen gick tidigare ut och meddelade att han funderar på att avstå från VM om det kommer att spelas inför publik.