Senast det spelades handbolls-VM i Egypten var 1999. Den turneringen slutade med ett svenskt guld, vilket även är det senaste VM-guldet Sverige har vunnit i handboll. Med på planen fanns då Ola Lindgren som nyckelspelare i ”Bengan Boys”. Nu när VM återvänder till Egypten 22 år senare så finns återigen Ola Lindgren med på plats men denna gången som expert i NENT Groups VM-sändningar på Viaplay och TV6. Turneringen blir Ola Lindgrens debut som expertkommentator. 

– Ola Lindgren är en av svensk handbolls stora hjältar med 13 mästerskapsmedaljer under Sveriges gyllene generation. Till detta VM blir han en spetsrekrytering där hans unika erfarenhet som klubblagstränare i Egypten och tidigare insats som förbundskapten i Sverige (2008-2016) ger vår bevakning en extra dimension från hans position på plats i Kairo, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group i ett pressmeddelande

Sverige skulle inleda sitt VM-äventyr med att möta Tjeckien den 14 januari. Men bara två dagar innan matchen så tvingades Tjeckien kasta in handduken på grund av flera spelare drabbats av covid-19. Nordmakedonien blixtinkallades som ersättare och det är istället dem som Sverige kommer att ställas mot i sin premiär.

Ola Lindgren kommer att tillsammans med Suzanne Sjögren vara på plats i Kairo, Egypten för att rapportera från mästerskapet. Ola Wenström som är den som kommer att vara programledare under sändningarna kommer dock att leda VM-studion från Sverige.

NENT Groups VM-team

Programledare: Ola Wenström.
Experter: Johanna Ahlm, Martin Frändesjö, Claes Hellgren och Ola Lindgren.
Reporter: Suzanne Sjögren.
Kommentatorer: Robert Perlskog, Per Forsberg, Anders Bjuhr och Robert Tennisberg.

Se hela mästerskapet på Viaplay