Foto: Bildbyrån

Glenn Solberg har valt att komplettera den svenska VM-truppen med ännu en mästerskapsdebutant. Niometersspelaren Oskar Sunnefeldt blir sist in i Sveriges trupp till VM i Egypten.

Den 17 december presenterade Sveriges nya förbundskapten Glenn Solberg sin trupp till VM i Egypten och även till EM-kvalet mot Montenegro. Då meddelade Solberg att truppen på 18 spelare kunde bli 19.

Och nu står det klart att Oskar Sunnefeldt blir den sista pusselbiten i Sveriges lagbygge. Den nästan två meter långa vänsternian kommer i och med trupputtagningen få göra sin mästerskapsdebut för Sverige.

Till vardags spelare Oskar Sunnefeldt i den tyska storklubben Kiel, dit han kom 2020 från danska Sönderjyske. 22-åringen har gjort två landskamper för Sverige hittills och åtta mål.

I och med Oskar Sunnefeldts intåg i truppen är nu 10 av 19 spelare mästerskapsdebutanter. Samtliga tre spelare på vänsternioposition, där Sunnefeldt ska konkurrera med Jonathan Carlsbogård och Alfred Jönsson, gör sina första mästerskap för Sverige. Tillsammans har de endast fem A-landskamper på sina CV:n.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här