Lucas Pellas imponerade stort mot Chile i sin första match för turneringen. Vänstersexan gjorde tolv mål och nu har förbundskapten Glenn Solberg ett svårt val inför framtiden, då även Hampus Wanne har gjort en bra start på turneringen. 

Sverige spelade sin andra gruppspelsmatch mot Chile under lördagen. Matchen vanns med 41-26 för svensk del och en spelare som gjorde matchen till sin var vänstersexan Lucas Pellas. 25-åringen spelade hela matchen till vänster, medan Hampus Wanne, som gjorde elva mål mot Nordmakedonien, vilade. Med två imponerande insatser i rad från de båda vänstersexorna, får kanske förbundskaptenerna lite huvudbry inför Egypten-matchen.

– Det är upp till Boken (Martin Boquist, ass förbundskapten) och Glenn (Solberg, förbundskapten) vem som ska spela mot Egypten nu, säger Lucas Pellas i den mixade zonen efter matchen.

Pellas fick chansen att spela i sextio minuter ute till vänster. Senast vänstersexan spelade match var 22 december med sitt klubblag Montpellier. Men tempot orkade han hålla hela matchen, och finessen fanns där matchen igenom. Och han var glad att vara ute på planen.

– Det är alltid kul att spela för Sverige och det är en extra laddning, det är inget jag tar för givet, säger Pellas i den mixade zonen och fortsätter:

– Målet var att vinna matchen och att vi skulle göra en så bra insats som möjligt och för mig att göra det svårt för Boken och Glenn inför framtiden.

Trots konkurrensen nu, är Lucas Pellas glad över att både han och konkurrenten Hampus Wanne, som gjorde elva mål sist, har börjat turneringen starkt inför framtiden.

– Jag är glad för Wannes skull att han gjorde det bra sist också men också för min skull att jag kunde göra en bra match idag, säger Pellas.