För de lag som inte kvalificerade sig för Mellanrundan, väntade spel i President’s Cup för fortsatt spel i Egypten. Nu är den turneringen avgjord, där placering 25-32 i mästerskapet klubbades.

Åtta lag misslyckades med att ta sig vidare till Mellanrundan från det inledande gruppspelet. För dessa åtta lag väntade sedan ett nytt gruppspel för att sedan avsluta med placeringsmatcher i turneringen.

President’s Cup delades upp i två grupper om fyra, där alla lag i gruppen mötte alla, för att få fram grupplaceringar, som sedan skulle leda till placeringsmatcher.

Till exempel fick tabellettan i grupp A av President’s Cup möta tabellettan i grupp B om placering 25 i VM och så vidare. Laget som gick vinnande ur President’s Cup blev Tunisien. Tunisierna lyckades vinna placeringsmatchen mot Österrike och knipa 25:e-platsen i VM. Österrike å sin sida fick nöja sig med att komma 26:a.

Sistaplatsen i turneringen gick till Kap Verde, som fick lämna turneringen redan i det inledande gruppspelet på grund av för få spelare tillgängliga till matchstart, efter att man drabbats av fall av covid-19 i truppen.

Placeringsmatcherna i VM

Placeringsmatch om 25: Tunisien – Österrike 37-33

Placeringsmatch om 27: Chile – DR Kongo 35-30

Placeringsmatch om 29: Marocko – Angola 30-29

Placeringsmatch om 31: Sydkorea – Kap Verde (diskat) 10-0

Slutplaceringar 25-32

25. Tunisien
26. Österrike
27. Chile
28. DR Kongo
29. Marocko
30. Angola
31. Sydkorea
32. Kap Verde