Det blev oavgjort mot Belarus, en match där Sverige på förhand var stora favoriter att vinna. Men poängen som Sverige tog i denna match kan komma att bli oerhört viktig för resan mot kvartsfinal.

Förutsättningen är att det är två lag från varje grupp i mellanrundan som tar sig vidare till kvartsfinal. Sverige spelar i grupp 4 och vinnaren och tvåan i den gruppen möter vinnaren och tvåan i grupp 2 där (i skrivande stund) Danmark leder och Kroatien ligger tvåa (följt av Argentina, Qatar, Japan & Baharain). Idealiskt vore att slippa möta Danmark, även om det såklart skulle vara roligt med ett derby.

Vägen till kvarten

  1. För Sveriges del så räcker det med 3 poäng till (totalt 8 poäng) för att vara klara för kvartsfinalen. Anledningen till detta är att Sverige skulle landa på 8 poäng och Egypten kan max få 8 poäng och då Sverige vann mot Egypten så kommer Sverige att hamna före i tabellen. Om Sverige får 3 poäng skulle det innebära vinst mot Slovenien och oavgjort mot Ryska Förbundslaget (RHF) eller tvärtom. Det innebär att Sverige vinner gruppen.
  2. Vinst mot RHF innebär också att vi är klara för kvartsfinal. Detta då i matchen Egypten-Slovenien måste poängen gå åt något håll, dvs antingen så vinner Egypten och de vinner gruppen (förutsatt att de vinner mot Belarus), det blir oavgjort så hamnar Sverige och Egypten på samma poäng (inbördes möte går före och Sverige är vidare) eller så vinner Slovenien och Egypten är bakom Sverige.
  3. Sverige kan även ta sig vidare vid enbart vinst mot Slovenien, men då hänger det på resultaten i de övriga matcher. RHF ska vinna mot Nordmakedonien, Egypten över Belarus och att Slovenien besegrar Egypten i sista matchen.