2021 inledds med en riktig smällkaramell när herrarna ska spela världsmästerskap, detta betyder att vi kommer få se massor med spelare i världsklass ute på planen. Även om en av de allra största stjärnorna fransmannen Nikola Karabatic inte kommer till spel kommer mästerskapet fortsatt innehålla massor med sevärda spelare. 

Vi har i listan nedan samlat ihop några spelare som vi tycker det är värt att hålla ett extra öga på under mästerskapet som spelas i Egypten mellan 13 januari och 31 januari.

Mikkel Hansen, Danmark 

Hela mästerskapets kanske största stjärna, har blivit utsedd till världens bästa handbollsspelare vid tre tillfällen, 2011, 2015 och 2018. I senaste VM som spelades 2019 var han den spelare som bar fram sitt Danmark till VM-guldet. Blev turneringens bäste målgörare med sina 72 mål samt även utsedd till turneringens bästa spelare. Har Mikkel Hansen en bra dag är det ingen som kan stoppa hans framfart och kommer vara en nyckelspelare för ett favorittippat Danmark.

Domagoj Duvnjak, Kroatien

Räknas tillsammans med legendaren Ivano Balic som de bästa handbollsspelarna genom tiderna från Kroatien. Duvnjak blev 2013 utsedd till världens bästa handbollsspelare och 32-årige Duvnjak har varit en viktig pjäs i Kroatiens landslag sedan debuten 2006. Var en nyckelspelare och en stor del av att Kroatien nådde fram till final i Handbolls-EM 2020. Duvnjak var magisk under hela turneringen och blev även utsedd till hela turneringens bästa spelare.

Sander Sagosen, Norge

Målbombaren från Norge som trots sin relativt unga ålder, 25 år gammal redan har varit med i världstoppen ett tag. Har vunnit flera titlar med sina klubblag och har även två silver och ett brons från VM och EM med Norge. Men alltså ännu inget VM-guld för Sagosen, kommer det under VM i Egypten kanske? Sagosen kom med i all-star laget både under VM 2019 och EM 2020, under europamästerskapet 2020 så blev han även turneringens bästa målgörare med sina 65 mål.

Niklas Landin Jacobsen, Danmark 

Målvakten som 2019 blev utsedd till världens bästa handbollsspelare. Spikar alltid igenom när det behövs som mest och har varit med och tagit både OS-guld och VM-guld med Danmark. Var i topp vad gäller räddningsprocent både under guldet 2019 men även under Danmarks fiasko EM 2020 så stod Jacobsen för hög räddningsprocent. Kan vara den som avgör om det blir guld eller inte för Danmark under turneringen.

Jim Gottfridsson, Sverige

När Sverige kommer till turneringen med ett orutinerat lag så är det Jim Gottfridsson som kommer att få kliva fram och visa vägen för svenskarna. 28-årige Gottfridsson har varit med i det svenska landslaget sedan 2012. När Sverige gjorde ett riktigt bra EM 2018 var det Gottfridsson som visade vägen och blev också belönad med priset som EM:s bästa spelare, ska Sverige nå framgångar under VM 2021 så krävs det att Gottfridsson gör ett bra mästerskap.

Uwe Gensheimer, Tyskland 

Tysklands stora stjärna, har blivit lite till åren 34-år gammal men håller fortfarande riktigt hög klass. Har varit en del av det tyska landslaget sedan 2005. Mycket av det tyska spelet går just via Gensheimer.

Ludovic Fabregas, Frankrike 

När Frankrikes storstjärna Nikola Karabatic inte kommer att vara med i mästerskapet så gäller det för deras nya stjärnskott Ludovic Fabregas att han kliver fram extra. En riktigt sevärd spelare som till vardags spelare i storklubben FC Barcelona. Lång och stark spelare som Frankrike måste få igång ordentligt om de ska nå långt i VM 2021.

Alex Dujshebaev, Spanien 

Son till den tidigare stjärnspelaren Talent Dujshebaev som under 1990-talet representerade både Ryssland och Spanien och blev utsedd till världens bästa spealare 1994 och 1996. Men nu är det istället hans son Alex Dujshebaev som är stjärnan på planen. Alex har som hunnit fylla 28-år var en starkt bidragande orsak till att Spanien vann EM 2020. Och ska Spanien kunna nå samma framgångar som under EM så krävs det att spelare som Alex Dujshebaev och Ferran Sole kliver fram i det spanska landslaget.