USA har drabbats av ett rejält bakslag. Den svenske förbundskaptenen Robert Hedin och 18 spelare i truppen har drabbats av Covid-19. Det säger Hedin i en intervju med norska Aftenposten.

Det amerikanska handbollslandslaget har inte spelat VM sedan 2001, men kvalificerade sig till det stundande mästerskapet i Egypten. I gruppspelet väntar möten med Österrike, Norge och Frankrike.

Och visst kunde amerikanerna fått en bättre start på VM. På torsdag möter man Österrike i VM-premiären, men då kommer max 12 spelare att finnas tillgängliga, och endast en målvakt.

USA:s svenska förbundskapten Robert Hedin berättar för Aftenposten att hela 19 personer i truppen har testats positivt för coronaviruset, däribland han själv. Därför kommer den amerikanska truppen vara decimerad i Egypten till en början.

Nu får de positiva personerna i den amerikanska truppen vänta på att få negativa test, för att sedan se över möjligheten att få åka till Egypten.

– Vi kanske kan komma ned till Egypten och vara med till President’s Cup (efter gruppspelet), säger Robert Hedin till Aftenposten.

USA:s matcher i Grupp E:

14 januari: USA – Österrike 18:00

16 januari: USA – Norge 20:30

18 januari: USA – Frankrike 18:00