Tufft motstånd väntade i form av Slovenien. Efter bra spel av bland andra Gottfridsson, Palicka och Chrintz så fixar Sverige poängen i en match som slutar oavgjort.

Trots två missade jättelägen så fick Sverige en smakstart. Det är dels tack vare lite slarv från Slovenien men också bra försvarsspel från Sveriges sida.

Svenskarna spelar väldigt bra de första 17 min och leder som mest med 5 mål. Sen tar Sloveniens tränare, Ljubomir Vranjes, timeout och laget börjar äta in på svenska ledningen. Slovenien täpper igen bra i försvaret och Sverige har till och med svårt att komma till avslut. Men Sverige leder med 15-14 i periodpaus efter en stark inledning.

– Vi snacka om att vi ska komma in hårt första femton. Det tycker jag vi gör bra. Det ser bra ut, vi leder, berättar Linus Persson till TV6 i periodpausen.

Det var spännande in i det sista

Halvleken inleds jämt, lagen följs länge åt. Men vid 40 spelade minuter så leder Sverige med 3 mål och Vranjes tar en ytterligare timeout.

Många svenska utvisningar för Sverige mot slutet av matchen som ställer till det, men några fina räddningar från Palicka håller Sverige kvar.

Det var verkligen spännande in i det sista och matchen slutar oavgjort 28-28.