Sverige avslutade mellanrundan på bästa sätt genom att besegra Ryska Förbundslaget med imponerade 34-20. Segern innebär att Sverige vinner sin grupp i mellanrundan och är klara för kvartsfinal. Vilka Sverige får möta i kvartsfinal avgörs imorgon. 

Sverige drog ifrån direkt från start och kunde genom bra spel där försvarsspelet och ett antal fina räddningar från Andreas Palicka gjorde att Sverige snabbt skaffade sig en betryggande ledning. När det hade spelats femton minuter av matchen ledde Sverige matchen med 10-4.

Andreas Palicka spikade igen och gjorde flera fina räddningar.

Sverige fortsatte sedan att styra spelet i den första halvleken och kunde dra ifrån ytterligare målmässigt. Resultatet i halvtid var 17-8 till Sveriges fördel. Bästa målskytt i den första halvleken var Hampus Wanne som stod för 6 fullträffar i första halvlek. Även i försvarsspelet imponerade Sverige där Andreas Palicka gjorde en fin insats i målet och stod för åtta räddningar och hade en räddningsprocent på över 50 procent.

– Det känns väldigt bra och jag är väldigt nöjd, säger Albin Lagergren till TV6 i pausen. Albin Lagergren har missat inledningen av mästerskapet på grund av covid-19 och anlände till Egypten dagen innan matchen mot Ryska Förbundslaget och fick bara timmen innan matchen klartecken att få spela.

Ryska Förbundslaget inledde dock andra halvlek med att göra ett par snabba mål vilket gjorde att den stora ledningen Sverige hade i halvtid krympte något, men Sverige kom snabbt tillbaka vilket gjorde att ledningen aldrig kändes hotande.

Sverige fortsatte spela säkert matchen igenom och Andreas Palicka räddade skott på skott och storspelade i målet. Med femton minuter kvar valde Glenn Solberg att rotera på målvaktspositionen och gav Mikael Aggefors speltid. Även Oscar Bergendahl fick hoppa in och göra VM-debut i en match som Sverige vinner till slut vinner med 34-20 och kvartsfinalplatsen är klar.

Bästa målskytt i matchen blev Lucas Pellas med sju fullträffar.

Sveriges grupp i mellanrundan

  1. Sverige, 8 poäng (kvartsfinal)
  2. Egypten, 7 poäng (kvartsfinal)
  3. Slovenien, 6 poäng (utslagna)
  4. Ryska förbundslaget, 5 poäng (utslagna)
  5. Belarus, 4 poäng (utslagna)
  6. Nordmakedonien, 0 poäng (utslagna)

Segern för Sverige innebär att man vinner mellanrundan grupp 4 och kommer att få möta laget som slutar tvåa i mellanrundan grupp 2 i kvartsfinal. Vilka som blir Sveriges motståndare bestäms imorgon (25/1). Det står mellan nationerna Danmark, Kroatien, Argentina och Qatar om vilka som ska ta sig vidare till kvartsfinalen från den gruppen. Danmark har dock redan säkrat gruppsegern så Sverige kommer inte kunna ställas mot dem i kvartsfinalen.