Det har varit en annorlunda uppladdning för det svenska landslaget. Istället för att kunna spela genrep och träna så har laget suttit i karantän till tre dagar inför mästerskapet. När Sverige sedan tillslut kunde komma igång och samlas ordentligt och resa ner till Egypten för förberedelser inför premiären mot Tjeckien så kom nästa besked som ändrade uppladdningen. Tjeckien var tvungna att kasta in handduken efter flertalet covid-19 fall i truppen och med kort varsel kallades Nordmakedonien in. En nation som blev just Sveriges premiärmotståndare. En premiärmatch där Sverige visade klass och kunde vinna matchen komfortabelt med 32-20. 

Sverige kom till det här världsmästerskapet med nio spelare som gjorde debut i mästerskapssammanhang. Det syntes även i inledningen av matchen att Sverige var lite nervösa och en det var en del slarvighet i anfallsspelet. Men även Nordmakedonien såg vilsna ut i framförallt försvarsspelet där väldigt stora ytor öppnades upp för de svenska spelarna att utnyttja. Detta gjorde att lagen följdes åt målmässigt och efter 15 minuters spel hade Sverige en knapp ledning med 9-8.

I den andra delen av första halvlek tjatade Sverige till försvarsspelet ytterligare samt att Palicka fick göra ett par fina räddningar. Samtidigt utnyttjade Sverige de misstag som Nordmakedonien stod för vilket gjorde att Sverige kunde dra ifrån resultatmässigt och gå till pausvila med ledningen 16-11.

Hampus Wanne imponerade i matchen med sitt målskytte

Hampus Wanne som trots att han precis innan mästerskapet suttit i karantän i totalt 16 dagar först i Tyskland och sedan i Sverige stod för en imponerade insats. Wanne gjorde 6 mål från sin kantposition i första halvlek.

Sverige fortsatte andra halvleken som man slutade den första och kopplade därmed ett järngrepp om segern direkt i inledningen av andra halvlek. Sverige var kliniska i avsluten och släppte inte till något bakåt vilket gjorde att Sverige snabbt ökade sin ledning ytterligare och efter 10 minuter spelade i andra halvlek var ställningen 23-14 till Sveriges favör.

Resten av andra halvlek var mer en transportsträcka mot en premiärseger för det svenska landslaget. Sverige fortsatte hålla Nordmakedonien bakom sig med behagligt avstånd och kunde tillslut vinna matchen med 32-20.

Hampus Wanne fortsatte även i andra halvlek att skicka in bollar i nätet och blev matchens bästa målskytt med 11 mål.