Foto: Bildbyrån

Tanken var att EM-kvalmatchen mot Montenegro som skulle ha spelats imorgon (6 januari) skulle agera genrep inför det kommande världsmästerskapet. Men nu skjuts matchen upp efter att en spelare i Sverige drabbats av covid-19. Den andra EM-kvalmatchen och även de sista genrepet innan VM mot Montenegro som ska spelas den 9 januari riskeras också den att skjutas upp efter beskedet. 

Det är den svenska spelaren Anton Lindskog som har testats positivt för covid-19 under tisdagen.

Jag hade verkligen sett fram emot mitt första mästerskap och det känns fruktansvärt tungt att få det här beskedet, särskilt eftersom jag inte känt några symptom alls. Nu hoppas jag bara att övriga fortsätter att vara friska, säger han i ett uttalande på handbollslandslagets hemsida.

Efter att Anton Lindskog testats positivt för corona togs ett gemensamt beslut att inte resa till Montenegro då det anses för riskabelt.

– Det innebär att vi inte kan åka till Montenegro i morgon. Vi kommer heller inte att ha några kollektiva träningar eller samlingar under resten av veckan utan för förbereda oss på andra sätt säger tränaren Glenn Solberg till landslagets hemsida.

Istället har spelarna nu isolerats två och två och så kommer det att vara fram till åtminstone söndag. Så med största sannolikhet kommer även Sveriges genrep mot Montenegro på hemmaplan den 9 januari att flyttas fram men definitivt besked kommer under morgondagen.

Landslagets läkare Daniel Jerrhag hoppas att de kan få kontroll på situationen och presentera en covid-fri trupp till nästa vecka när avresa till Egypten och VM väntar.

VM startar den 13 januari och Sverige spelar sin premiär den 14 januari när man möter Tjeckien.