Det svenska handbollslandslaget har imponerat och överraskat många under VM i Egypten. Det orutinerade och på förhand nederlagstippade Sverige har motbevisat alla och spelat sig in i hjärtat på det svenska folket. Något som inte minst märktes under kvartsfinalen mot Qatar som hade 1.7 miljoner tittare. 

– TV6 toppade på över en miljon tittare i såväl första som andra halvlek, och hela sändningen nådde totalt över 1,7 miljoner svenskar. Vi har en handbollsredaktion som verkligen brinner för att lära ut mer kring denna sport och det känns fantastiskt att vi kan fortsätta vår bevakning, från studion i Stockholm och med vårt utsända team på plats i Egypten, med att visa den första blågula VM-semifinalen på tio år, säger Per Nunstedt sportchef på NENT group i ett pressmeddelande.

Läktarna under VM må gapa tomma, men det har inte stödet från det svenska folket på hemmaplan varit. Sverige har verkligen slutit upp bakom detta orutinerade handbollslandslag i deras frammarsch i världsmästerskapet. Inför mästerskapet var det inte många som trodde att Sverige med så många orutinerade spelare i truppen, en ny förbundskapten och en uppladdning som blev helt förstörd av covid-19 skulle kunna möta sig med de stora nationerna. Men de svenska landslaget har gång på gång motbevisat alla och är obesegrade i mästerskapet och framme i en semifinal i VM.

– Jag kan dra paralleller till VM-guldet 1990, där de svenska spelarna på förhand var förhållandevis okända. Men då precis som nu underskattar man den svenska modellen, och vikten av lagspel. Det här är ett lag där alla gör sitt jobb, med tydliga roller. Det är där de hämtar kraft, säger Martin Frändesjö, handbollsexpert på NENT Group i pressmeddelandet.

Sverige spelar idag, fredag 29/1 semifinal mot Frankrike. Den matchen startar 17:30 och visas på TV6 och Viaplay.