Foto: Bildbyrån

På grund av coronapandemin fick EM-kvalmatcherna mot Montenegro flyttas från sina ordinarie satte matchdagar. De blev framflyttade till nu och kommer istället att få agera Sveriges två genrep inför Handbolls-VM. Sverige möter Montenegro i två raka matcher och vinner Sverige båda matcherna har man ena foten till EM 2022. 

De svenska landslaget samlades den 2 januari för sin uppladdning inför VM. Men det kommer bli en annorlunda uppladdning än vanligtvis. Istället för att samlas tidigt på VM-orten och spela sina genrep på plats så har Sverige samlats i Eskilstuna och så ska under lägret trycka in två EM-kvalmatcher som kommer att få agera genrep till mästerskapet.

Genrepen och EM-kvalen mot Montenegro spelas den 6 januari och 9 januari alltså bara dagar före VM-premiären mot Tjeckien.

Först reser Sverige till Montenegro och Podgorica för att spela bortamatchen som spelas 6 januari klockan 18:00. Den matchen sänds i TV10 och på Viaplay.

Returmötet och sista genrepet inför VM spelas den 9 januari i Eskilstuna klockan 16:00 och sänds på SVT1.

Sedan fortsätter Sverige sitt läger i Eskilstuna fram till den 12 januari och reser alltså inte till mästerskapet i Egypten förrän två dagar innan Sverige har sin VM-premiär mot Tjeckien.

2021-01-06
Montenegro – Sverige

2021-01-09
Sverige – Montenegro