Efter att mittsexan Anton Lindskog testats positivt för Covid-19 under lägret i Eskilstuna har nu Glenn Solberg kallat in en ersättare i Oscar Bergendahl. Trots tappet av Lindskog finns möjligheten att han spelar VM trots allt.

Imorgon tisdag åker Sverige till Egypten och huvudstaden Kairo för att landa i ”bubblan” innan VM-premiären den 14 januari, mot Tjeckien. Med på det chartrade planet finns Oscar Bergendahl.

Mittsexan kallades in i dagarna av den svenska ledningen och går in som rak ersättare för Anton Lindskog, som testades positivt för Covid-19 förra veckan. Trots att Bergendahl är den som fyller den tomma platsen på flygplanet, har förbundskapten Glenn Solberg ännu förhoppningar om att få se Anton Lindskog i mästerskapet.

– Vår förhoppning är fortfarande att Anton Lindskog ska bli frisk och kunna ansluta i ett senare skede, men för att avlasta Max Darj och Fredric Pettersson på träningarna fram tills dess ville vi få med oss Oscar också ner till Egypten, säger förbundskaptenen till Handbollslandslagets hemsida.

Oscar Bergendahl spelar till vardags i den danska ligan med sitt GOG.